UVV in de Media
Tekst: Heleen Versprille / Foto: Cees van Meerten

De Unie Van Vrijwilligers (UVV) vindt het belangrijk om mensen die dat nodig hebben te helpen en te ondersteunen. UVV Hendrik-Ido-Ambacht is een grote en actieve afdeling met ca. 350 vrijwilligers. Mannen, vrouwen, jong en oud; iedereen is welkom bij de UVV om zich in te zetten voor de ander.

UVV-vrijwilliger aan het woord: Martin van Dijk

Vanuit de Rotterdamse haven naar de ouderenzorg in Ambacht, een grotere cultuuromslag is haast niet denkbaar. Toch deed hij het, en het bevalt hem goed, vertelt Martin van Dijk. Na zijn afscheid als manager bij een containerbedrijf genoot Martin een aantal maanden van zijn vrije tijd. “Toen begon het toch wel te vervelen om niets te doen. Ik zag een advertentie van de UVV en heb gereageerd op de vacature van projectleider in het restaurant van de Blije Borgh. Dit werk had veel overeenkomsten met mijn laatste baan. Denk bijvoorbeeld aan planningen en roosters maken, vergaderen en problemen oplossen. Daarnaast vind ik het ook leuk om mensen te helpen, al was het in het begin best even wennen. De manier van communiceren is natuurlijk anders dan ik gewend was, minder direct dan op de werkvloer in Rotterdam.”  
Inmiddels zijn we 3,5 jaar verder en is Martin goed ingeburgerd. Hij werkt als coördinator voor de Blije Borgh, Sophiastaete en het nieuwe Sandelingenstaete. Daarnaast heeft hij vorig jaar een bestuursfunctie aanvaard. Martin: “Ik faciliteer de projectleiders op de verschillende locaties. Voor hen is het belangrijk dat zij de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om hun werk goed te doen. Vooral op de zorgafdelingen is het aanpoten, we komen daar echt handen te kort. Dat is schrijnend, want juist op deze afdeling kan je met kleine dingen zoveel voor anderen betekenen. Koffie inschenken, helpen bij een activiteit, samen een spelletje doen of gewoon een praatje maken. Als je een paar uurtjes per maand hebt, is dat heel waardevol werk. En het is een misverstand dat alleen vrouwen dit  vrijwilligerswerk kunnen doen, ook mannen zijn hiervoor geschikt en van harte welkom!”
De UVV plaatst regelmatig een vacature-overzicht in weekblad De Brug en in de hal van de Blije Borgh staat een standaard met daarin de openstaande vacatures. Kijk gerust eens rond, er is vast iets voor u bij.   

Bent u geïnteresseerd in het werk van de UVV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over alle activiteiten? Kijk voor meer informatie op de website www.uvv-hia.nl. Hier vindt u ook de vacatures en contactgegevens. 

UVV in de Media