Over “De Blije Borgh”

De UVV heeft in een convenant vastgelegd de komende vijf jaar voor de zorg- en welzijnsorganisatie De Blije Borgh te werken.

Al bijna 50 jaar vormt De Blije Borgh het hart van de ouderenzorg in Hendrik-Ido-Ambacht. Een zorg- en welzijnsorganisatie met een uitgebreid aanbod aan diensten op het gebied van Wonen, Zorg en Ontspanning. Er werken ongeveer 300 mensen die zich, samen met onze vrijwilligers, elke dag opnieuw met hart en ziel inzetten, om de grootst mogelijke kwaliteit van leven te bieden.

De Blije Borgh breidt zich steeds meer uit. Omdat het streven is dat mensen langer thuis blijven wonen, hebben de mensen die uiteindelijk worden opgenomen in De Blije Borgh veel specifieke zorg nodig. Naast werkzaamheden in de ontmoetingsruimte en diverse activiteiten voor de bewoners fungeren de vrijwilligers van de UVV in steeds toenemende mate als gastheer/gastvrouw op de diverse zorgafdelingen.

In de ontmoetingsruimtes van de woon-zorgcomplexen Emmastaete en Sophiastaete verzorgt de UVV vele activiteiten. Die zijn niet alleen voor de bewoners, iedereen is daarbij welkom.

In Sophiastaete werken veel vrijwilligers op de dagverzorging en voor het project ‘kleinschalig wonen’.

In Wielstaete, dat in 2014 na een grote verbouwing ook werd ondergebracht bij De Blije Borgh, worden voor iedereen vele activiteiten georganiseerd. In het restaurant kan tegen zeer schappelijke prijzen de maaltijd worden gebruikt. Ook in Wielstaete zijn veel UVV-medewerkers actief.

 

Ook vrijwilliger worden? Vacatures

 

Wie zijn wij?          Organisatie          Bestuur          Werken bij UVV